Ofte stilte spørsmål hva koster en begravelse?

Verd Begravelse tilbyr personlig tilpasset seremoni til 32.500 kr, enkel seremoni til 26.500 kr og begravelse uten seremoni for 10.500 kr. Ønsker man å kjøpe ekstra blomster eller å leie inn en solist, kan dette bestilles gjennom oss til vår innkjøpspris.


Hvilken kiste skal man velge og hvor mye koster den?

Kiste er inkludert i alle våre begravelser. I begravelse med tradisjonell seremoni har vi tre kister man kan velge mellom, uten at dette påvirker prisen. Velger du en enkel begravelse eller bisettelse med seremoni er en pen hvit kiste inkludert. Dersom du ønsker en annen kiste ordner vi dette du betaler bare eventuelt mellomlegg.


Hvilken urne skal man velge og hvor mye koster det?

Hos oss er urne inkludert i alle våre begravelser. Vi har tre urner som du kan velge fritt mellom, uten at dette påvirker prisen. Vi tilbyr urnene som er de vanligste i norske begravelser, men dersom du ønsker en annen urne, kan vi ta kontakt med våre underleverandører og ordne dette. Vi tar ikke prispåslag, du betaler kun mellomlegget.


Hvilke blomster er vanlig i en begravelse og hvor mye koster dette?

Hos oss er kistedekorasjon inkludert i alle begravelser med seremoni. For mange er blomster en essensiell del av begravelsen og du kan selv velge farge på kistedekorasjonen uten at dette påvirker prisen. Mange velger også å kjøpe flere blomster til seremonien. Dette kan bestilles direkte hos en blomsterbutikk eller gjennom begravelsesbyrået. I vårt sortiment kan du velge mellom bårebuketter, dekorasjoner, kranser og blomsterhjerter. Blomster du kan kjøpe ekstra finner du på avdødes minneside, eller ta kontakt med oss så hjelper vi deg. Verd Begravelse samarbeider med Floriss og Interflora,som leverer flotte blomster, hjerter og kranser til begravelser.


Må man ha dødsannonse, og hvor mye koster den?

Dødsannonse i avis er fortsatt utbredt, men en digital minneside er også et alternativ. Prisen på en dødsannonse i avis varier fra avis til avis og er avhengig av størrelsen (høyden) på annonsen, men i snitt koster en annonse fra ca. 3.000 kr til 5.000 kr i Aftenposten. Verd Begravelse hjelper med bestilling av dødsannonse ved behov.


Hva er en minneside?

En minneside er en nettside opprettet for å minnes avdøde. Det kan inneholde gode historier, bilder, kondolanser og informasjon om seremoni og minnesamvær. Den er en arena å minnes avdøde for pårørende, venner og bekjente.

En minneside inneholder dødsannonse med utfyllende informasjon om begravelsen eller bisettelsen, og et eventuelt tilhørende minnesamvær. Man kan tenne et digitalt lys for avdøde og kondolere. En minneside kan være en god plass å samle minnene om avdøde. Familie, venner og bekjente kan dele bilder og tekster med hverandre. Alle som ønsker å skrive noe på minnesiden til avdøde, må godta sidens vilkår. Innhold skal være passende og ikke støtende for noen å lese. Misbruk vil føre til blokkering.

Minnesiden kan være god å ha for de sørgende, i lang tid etter dødsfallet og begravelsen har funnet sted.


Hva koster det å leie inn en musiker til gravferdsseremonien?

Et musikkinnslag vekker sterke følelser hos mange og kan bidra til å skape et verdig farvel med avdøde. Prisen på et musikkinnslag varierer fra musiker til musiker og er avhengig av hvor mange innslag som skal fremføres. Verd Begravelse kan leie inn musiker til seremonien. Bestiller man musikkinnslag gjennom oss betaler man kun honorar til musikeren, som varierer fra 2.500 kr til 4.000 kr.


Hvem leder gravferdsseremonien dersom avdøde ikke var medlem av et tros- eller livssynssamfunn og hvor mye koster dette?

Dersom avdøde ikke er medlem i et tros- eller livssynssamfunn kan man velge en livssynsnøytral seremoni. Det kan da være passende å leie inn en gravferdstaler. Dette koster fra 3.000 kroner. Verd Begravelse kan også bidra med enkel seremoniledelse, dersom familien selv står for minnetalen, det koster 1.500 kroner. Selv om avdøde ikke er medlem av statskirken kan kirken hjelpe med gravferden. Verd Begravelse kan bistå med bestilling av gravferdstaler.


Hva koster en begravelse?

Hos Verd Begravelse får du begravelse til fast pris. Tradisjonell begravelse eller bisettelse koster 28.000 kroner, Enkel bisettelse eller begravelse koster 23.000 kroner (kun utvalgte kapeller) og begravelse uten seremoni koster 8.500 kroner. En detaljert inndeling av prisene våre finner du her. I tillegg får du alle tilvalg, som solist, dødsannonse, ekstra blomster og catering til våre innkjøpspriser. For oss er det viktig at du møtes av en rådgiver og ikke en selger når vi hjelper deg med begravelsen.


Må vi ha minnesamvær og hvor mye koster det?

Et minnesamvær er en fin anledning til å komme sammen etter begravelsen eller bisettelsen for å minne den avdøde. Her er det naturlig å dele historier, minner, bilder og ta en matbit. Vi hjelper til med å bestille lokaler og catering til minnesamvær dersom familien ønsker det. Pris varierer fra rundt 1.000 - 5.000 kroner for leie av lokaler og 200 - 400 kroner per kuvert for mat. Det er vanlig å bestille snitter og eksempel på meny og priser finner du her. Det går også an å ha minnesamværet hjemme å ordne mat selv. Her kan det være lurt å be om hjelp fra venner og familie, så man slipper å stå med alt ansvaret alene.


Hvem betaler for begravelsen?

I utgangspunktet er det den ansvarlige for gravferden som får regningen fra begravelsesbyrået, men denne kan betales med midler fra den avdødes konto, dersom det er midler på denne. Ta kontakt med banken den døde har konto hos og vis frem en attest på dødsfallet og regninger relatert til gravferden, så vil banken hjelpe med betalingen. Etter et dødsfall sperres kontoene til avdøde inntil skifte er gjennomført, men regninger knyttet til begravelsen kan betales før man gjennomfører et skifte. Har du flere spørsmål, ta kontakt med oss.