Ole Andreas Tellugen

Litt om meg

Mitt navn er Ole Andres, og jeg er opprinnelig trønder som er født og oppvokst i Klæbu. Jeg har jobbet på kafe, innen servering, og som daglig leder for restaurant. De siste 16 år har jeg vært ombord på charterfly til alle verdens hjørner.
Jeg har tidligere bodd i Stavanger og Oslo, men er nå bosatt på Dal i Eidsvoll kommune med samboer og noen frittgående høns i hagen. Tiden når jeg ikke er på jobb, bruker jeg gjerne på familie og venner, ski og reiser til fjells og storbyer.

Min vei til å bli gravferdskonsulent

Jeg er genuint opptatt av mennesker, og i hele mitt yrkesaktive liv har jeg jobbet i service. Jeg kjente på et tidspunkt at det var tid for meg å hjelpe mennesker i en annen fase av livet enn det jeg har gjort i tidligere år. Denne bransjen har vekket min nysgjerrighet lenge før jeg begynte, og det tok ikke lang tid før jeg kunne bekrefte for meg selv at denne meningsfulle jobben ble riktig for meg. Det er en ære og få komme inn i folks liv når de er på ustø grunn og hjelpe de på veien i disse uvirkelige, vonde og hektiske dagene fra et dødsfall inntreffer til gravferden har funnet sted.

Råd fra en gravferdskonsulent

Til deg som har mistet noen kjære; forsøk og snakk om dødsfallet og luft tankene dine. Dette hjelper ofte godt på veien videre i sorgprosessen. Du som er nær noen som har mistet en av sine; vær deg selv og vær til stede, også etter seremonidagen. Da kommer hverdagen og livet fortsetter for de etterlatte. I denne fasen er det ofte lett å glemme at nærmeste familie fremdeles bærer på en stor sorg. Spør meg om alt du lurer på innen gravferd, det finnes ikke spørsmål som ikke kan stilles.