Signe Elisabeth Ruud

Signe er gravferdskonsulent i Verd.

Personlig begravelse til fast pris

Litt om meg

Mitt navn er Signe Elisabeth. Jeg er en voksen dame bosatt på Fjellhamar utenfor Oslo, og er stolt mor til tre voksne døtre. Hele min yrkeskarriere har jeg jobbet med mennesker. Først som frisør, videre via salg, for senere med it-support hvor jeg var i kontakt med mange forskjellige personligheter. Min utdannelse som frisør er en god erfaring å ha med seg i arbeidet som gravferdskonsulent. Jeg er godt kjent med arbeid innen estetikk, og jeg har et trent øye for detaljer. I tillegg har jeg en utdannelse i coaching og relasjonsledelse som har lært meg mye innen kommunikasjon mellom mennesker. Jeg får ofte tilbakemeldinger på at jeg god samtalepartner, at jeg utgir tillit og hjelper til med å finne gode løsninger.

Min vei til å bli gravferdskonsulent

Min Interesse for arbeidet som gravferdskonsulent fikk jeg via personlig erfaring fra gravferdsritualer fra egen familie og svigerfamilie. Jeg har flere ganger hatt ansvaret for planlegging, beslutninger og gjennomføring av begravelsesseremonien i samarbeid med begravelsesbyrået. Jeg har også erfaring som bobestyrer, og kan derfor se behovet fra kundenes side og se hvilke løsninger som kan passe hver enkelt. Jeg har kommet til et sted i livet hvor det er viktig å ha en meningsfylt hverdag, hvor jeg føler jeg kan bidra og gjøre en forskjell for de som har kommet i en sårbar situasjon.

Råd fra en gravferdskonsulent

Ikke vær redd for å spørre om det er noe du lurer på, og ikke vær redd for å snakke om døden. Det kan være både fremmed og litt skremmende, men med mer åpenhet vil de fleste få en mye bedre opplevelse i den tunge tiden.