Sanne Holst

Litt om meg

Mitt navn er Sanne. Jeg er født og oppvokst i Oslo og har bodd noen år på Romerike. Jeg har gått på frisørskolen og folkehøyskole i Elverum, hvor hovedfaget mitt var Afrika/Bistand og kultur. Jeg har jobbet i flere serviceyrker og liker møte som oppstår mellom mennesker. Jeg bor nå på Oppsal med sønnen min, og bruker mesteparten av fritiden min på og være med familie og venner. Jeg elsker og reise, og mine favorittplasser er Lamu i Kenya og Fuengirola i Spania. Jeg er glad i musikk og elsker og omgås med både dyr og mennesker.

Min vei til å bli gravferdskonsulent

De aller fleste har opplevd å miste noen, enten det var nært eller fjernt. Når man står igjen som etterlatte så er det mye som skal tas stilling til og mange valg som må tas. Jeg har selv vært der, og det er fint å ha en som ordner alt det praktiske og som veileder deg gjennom det. Jeg ønsket og bli gravferdskonsulent fordi jeg ønsker å hjelpe andre med nettopp dette. Sorg er prisen vi betaler for kjærlighet, og det kan være noe av det vondeste vi opplever i løpet av livet. Jeg ønsker å gjøre alt jeg kan for og gjøre den tiden lettere, mer oversiktlig og sørge for at dere får en verdig og fin avslutning som respekterer og passer avdødes liv og eventuelle ønsker.

Råd fra en gravferdskonsulent

Ikke vær redd for å snakke om sorgen. All sorg oppleves på forskjellige måter og den kan ikke måles eller veies opp mot noen andre sin sorgprosess. Din måte å sørge på er riktig for deg. Ta imot hjelpen som kommer, enten det er fra oss, familie eller venner og ikke vær redd for og be om hjelp når ting er vanskelig.

Når man skal planlegge en seremoni så er det viktig å tenke på hva avdøde selv ville ønsket, kanskje har man snakket om det på forhånd, og noen ganger har man kanskje ikke rukket eller ønsket det. Prøv og tenk på livet til avdøde, hvis man føler man får respektert avdødes ønsker så er det en veldig god og fin følelse oppi alt det vonde.