Kristian Slaatrem-Hammer

Litt om meg

Mitt navn er Kristian. Jeg er en gift mann på 48 år med to barn i slutten av tenårene. Jeg bor i Son og har tidligere drevet med konkurranseseiling. Under koronapandemien gjenopptok jeg golf og jeg er kan ofte treffes på golfbanen med venner eller hunden min. Jeg har jobbet med mennesker i forskjellige grader av krise i hele min yrkeskarriere. De siste 16 årene har jeg jobbet i fengsler på Østlandet.  Før jeg startet i fengsel jobbet jeg i 7 år som miljøarbeider på institusjoner for ungdom.

Min vei til å bli gravferdskonsulent

I mine jobber med mennesker har jeg vært nødt til å formidle trygghet og beholde roen. Mennesker som opplever å miste noen nære og som er i sorg, har behov for nettopp dette. Når vi står i en sorgprosess, er det siste vi trenger en «selger» som skal prakke på en alt mulig. Det er godt for meg å jobbe i Verd som opererer med faste priser på begravelser og gir alle tilvalg til våre innkjøpspriser. Da kan jeg være en hjelper og rådgiver, ikke en selger. 

Råd fra en gravferdskonsulent

Det eneste som er sikkert i livet, er at vi skal dø. Jeg tror oppriktig at mange av oss unngår temaet fordi det er både trist og skremmende. Hvis vi tør å prate med våre nærmeste om døden og om hvordan vi selv ønsker at vår egen gravferd skal være, kan vi oppleve en fin samtale om et vanskelig tema. Det vil også være til hjelp for den som en dag står i prosessen det er å planlegge gravferden din. Det er ekstra fint når den avdøde hedres med for eksempel personlige eiendeler som har en sentral plassering i seremonirommet.