Hvordan er jobben som gravferdskonsulent?

Hverdagen som gravferdskonsulent byr på mange sterke inntrykk

“Vi gravferdskonsulenter er heldige og privilegerte som får lov til å hjelpe mennesker i en sårbar tid i livet” sier Henrik Tveter, gravferdskonsulent og daglig leder i Verd Begravelse.

Han forteller om en meningsfull jobb der man kommer tett på mennesker som har mistet noen man er glad i.

I denne filmen blir du litt bedre kjent med Siri, Jon og Henrik som jobber som gravferdskonsulenter i Verd.

Vi tok en prat med noen av de som møter døden hver eneste dag

Siri
Mitt navn er Siri Jetzel, og jeg jobber som gravferdskonsulent.

Henrik
Det er klar at jeg har en jobb hvor vi blir minnet på hvor skjørt livet er oftere enn mange andre. Det understreker egentlig bare hvor skjørt og godt livet er da. Og hvor viktig det er å bruke den tiden man har på en god måte, med de folkene man er glad i.

Jon
Man blir veldig bevisst på sin egen eksistens og at jeg også brått kan dø. Det er klart det har gjort at jeg setter mer pris på det livet jeg har valgt å leve og er mer opptatt av at jeg skal gjøre de tingene jeg har lyst til mens jeg har muligheten til det. Livet er alt for kort.

Siri
Det er veldig mange inntrykk man får i denne jobben. Men det er klart de tøffeste er igjen de som har valgt å ta sitt eget liv. Når man da får tilliten, man får bli kjent med familien, man får òg på en måte bli kjent med avdøde etter dens død. Å få lov til å arrangere en fin avskjed som de vil ta med seg i alle år er helt fantastisk.

Jon
Jeg tror kanskje at det jeg synes er finest med denne jobben, er å få lov til se hvor mye kjærlighet det bor i oss mennesker.

Henrik
Jeg hjalp en dame som hadde mistet mannen sin for en stund tilbake hvor sorgen for henne var så tung å bære at hun nesten ikke klarte å gå. Det er sånne ting man husker livet ut.

Siri
Man får så mange historier som er av betydning og så mye kjærlighet som finnes til den avdøde. Det er veldig, veldig vakkert å være vitne til alt andre har opplevd rundt den avdøde. Det er sterke øyeblikk.

Henrik
Det fineste med å jobbe som gravferdskonsulent, er å få lov å hjelpe folk som har det tøft og som har det vondt.

Siri
Man står gjerne i en situasjon hvor det er sjokk at man har mistet noen av de nærmeste man har. Det aller kjæreste man har. Det er noen som må hjelpe dem gjennom den første fasen. Og jeg kjenner meg heldig som får lov til å være den første, gjerne utenom familien, som får komme meg inn og bli en del av dette.


Personlig begravelse til fast pris

Hvor vi er

Vi kommer gjerne hjem til deg, eller der du er. Vi kan hjelpe med begravelse i Oslo og omegn, Bærum, Asker, Drammen, Romerike, Kolbotn, Oppegård, Ski, Vestby, Drøbak, Ås, Son, Moss, Rygge og Råde. Ta kontakt for å avtale et møte.